BLACKJACK ONLINE

blackjack online

Jucați blackjack online gratis!
Blackjack, numit de asemenea și Blackjack 21, este cu siguranță cel mai cunoscut joc de cazinou. Este foarte apreciat pentru ușurința cu care se învață și pentru cotările avantajoase. Blackjack online este unul din rarele jocuri de noroc la care cunoștințele dumneavoastră vă permit să aveți avantaj în fața cazinoului. Față de versiunile clasice ale blackjack-ului, jocurile de blackjack propun o multitudine de variante inedite, cu bonusuri mari care vă vor permite să câștigați bani de la primele mâini jucate. Să fiți oare dumneavoastră următorul care obține cifra magică 21 și care câștigă jackpot-ul?

Jocuri de Blackjack gratis

Blackjack Progresiv
Blackjack Progresiv
Jocul de cazinou ”Blackjack Progresiv” este un joc de blackjack clasic care propune plasarea ”side bets” și câștigarea jackpotului progresiv. Pentru a câștiga, este suficient să mizați pe ”play jackpot” tradițional și să obțineți Ași. Puteți câștiga integral jackpotul jocului, dacă obțineți 4 Ași de aceeași culoare pe un rând.

Blackjack Pirate 21
Blackjack Pirate 21
Jocul de cazinou ”Pirate 21” este o variantă a tradiționalului joc de blackjack, care vă permite să jucați simultan până la 3 mâini. Șase jocuri de cărți spaniole sunt utilizate în distribuitor. Pentru informații, un joc de cărți spaniol nu are decât 10.

Blackjack Betsoft
American Blackjack
O versiune clasică a jocului de American Blackjack, propusă de operatorul de cazinou Betsoft.


Blackjack Simplu
Blackjack Simplu
Acest joc de BlackJack i se spune ”simplu” deoarece nu puteți juca decât o singură mână. Dacă doriți, Netenet propune și un joc de blackjack cu mai multe mâini.


Blackjack Pro Series
Blackjack Pro Series
Un joc excelent de blackjack flash propus de Netenet. Puteți miza pe trei locuri o dată cu maxim 40 euro (bani fictivi).


Super 7 Blackjack
Super 7 Blackjack
Un joc de blackjack propus de Betsoft, cu posibilitatea de a juca 3 mâini simultan. Acest joc dispune de un ajutor la joc foarte practic pentru jucătorii începători. De exemplu, dacă aveți 19 și trebuie să trageți o carte, un mesaj vă amintește scorul și vă întreabă dacă chiar doriți să trageți o carte nouă!


Regulile jocului de Blackjack

Blackjack este un joc de cărți american cu miză, ale cărui origini se întorc către jocul de cărți francez « ponton ». Cunoscut din secolul al XIX-lea, numele său provine din modul în care era determinat bancherul: era vorba despre a amesteca și a distribui cărțile «cu fața în sus» până în momentul în care apărea un valet de pică («black jack» în engleză), desemnând bancherul.

Blackjack este un joc de cărți care se joacă cel mai des cu patru pachete de 52 de cărți (două de o culoare, două de altă culoare) în cazinourile terestre. Pe internet, programele de joc folosesc în general un singur pachet care este amestecat în totalitate după fiecare lovitură, cu scopul de a evita fraude în numărarea cărților.

Principiul este simplu. Trebuie să obțineți 21 de puncte sau să vă apropiați de acest număr cât mai mult posibil, dar fără a depăși această valoare. Cu toate acestea, dacă jucătorul atinge 21 de puncte cu 3 sau mai multe cărți, poate fi considerat drept «punct 21» și nu «blackjack».

Regii, damele și valeții sunt considerate «cărți mari» și fiecare valorează câte 1 punct. Așii valorează fie 1 punct, fie 11 puncte, după cum decide jucătorul. Restul cărților au valoarea înscrisă pe fiecare din ele.

În timpul unei partide, pot juca de la unu la șapte jucători. Fiecare joacă individual împotriva crupierului. În momentul în care se anunță: «Faceți jocul!», jucătorii pun mizele în fața lor, într-o casetă special prevăzută pentru acest scop. Cu ajutorul unui distribuitor care conține șase pachete de câte 52 de cărți, crupierul va distribui (una câte una și în sensul acelor de ceasornic) câte două cărți fiecărui jucător, dar și lui însuși. Cărțile distribuite jucătorilor sunt vizibile fiecăruia, doar prima carte dată crupierului va fi întorsă cu fața în jos. Cea de a doua carte, a cărei valoare crupierul nu o cunoaște, rămâne întoarsă cu fața în jos până în momentul în care toți participanții au jucat.

Atenție: În Franța, numărul pachetelor de cărți într-un distribuitor este de 6, sau de 312 cărți, dar numărul acestora diferă de la o țară la alta. De exemplu, există în general 8 pachete a câte 52 de cărți în Statele Unite, sau 416 cărți, și 4 pachete de cărți în Marea Britanie, sau 208 cărți.

Vocabularul folosit în timpul unei partide de Blackjack

După distribuirea cărților, crupierul va propune cărți suplimentare fiecărui jucător, începând cu cel aflat în stânga sa. Jucătorul are atunci mai multe posibilități de joc:

Să stea un joc

În cazul în care nu vrea o carte sau mai multe, jucătorul îi poate spune crupierului «stau». În cazinourile terestre, această alegere este însoțită în general de gesturi precum întinderea mâinii, cu palma în jos și degetele întinse sau mișcarea mâinii o singură dată, de la stînga la dreapta. Crupierul trece atunci la jucătorul următor.

Să tragă o carte

Jucătorul cere cărți suplimentare (atâtea câte dorește). Și aici, în cazinouri se folosește un gest specific: să bați cu vârful degetelor în masă. Dacă prin una dintre cărțile cerute se depășește totalul de 21, se spune că jucătorul «arde» și crupierul își mărește imediat miza.

Să separe sau «split»

Dacă un jucător obține două cărți de aceeași valoare, el poate separa cele două cărți cu scopul de a juca la două jocuri. Pentru aceasta, trebuie să mizeze aceeași sumă de la început. Odată jocurile separate, jucătorul joacă fiecare mână în același mod ca la o mână simplă (totuși, dacă a separat doi Ași, nu poate să tragă decât o singură carte suplimentară pe As).

Dacă jucătorul câștigă miza la cele două jocuri va câștiga de două ori dintr-o lovitură. Dacă jucătorul pierde la un joc, el nu va câștiga, dar nici nu va pierde nimic. Dacă pierde la ambele jocuri, va pierde de două ori într-o lovitură.

Să dubleze

Când cele două cărți primite dau un total de 9, 10 sau 11, jucătorul își poate dubla miza. Dacă dublează, jucătorul nu va mai primi decât o singură carte suplimentară. De notat că la Blackjack-ul american, jucătorul dublează cu fața în jos (acest lucru se numește «doubling down») și nu vede valoare cărții decât atunci când jocul crupierului s-a terminat.

Să se asigure

Când cartea crupierului este un As, jucătorul poate să-și ia o asigurare contra posibilului blackjack al crupierului. Trebuie să pună atunci în caseta prevăzută pe masă o miză echivalentă cu jumătatea din miza sa inițială.

Dacă crupierul face blackjack, jucătorul își pierde atunci miza de plecare, dar își dublează miza de asigurare, ceea ce înseamnă rambursarea mizei inițiale.

Dacă crupierul nu face blackjack, dar pierde, jucătorul câștigă miza de plecare, dar pierde miza de asigurare. Dacă crupierul nu face blackjack, dar câștigă, jucătorul își pierde atât miza de asigurare, cât și miza de plecare.

Momentul final al unui tur de joc

După ce crupierul termină de servit jucătorii și de adunat mizele celor care au pierdut, arată cartea sa întoarsă. Jocul crupierului este automatic și depinde în întregime de regulile fixate de regulament (care variază rar în funcție de cazinouri). De fiecare dată când totalul jocului său este inferior sau egal cu 16, crupierul trebuie să ia o carte suplimentară, iar de fiecare dată când totalul este superior sau egal cu 17, el stă.

După aflarea rezultatului său, crupierul trece la adunarea câștigurilor, începând cu jucătorul din dreapta sa. El dublează miza acelora care au mai mult decât el și adună miza celor care au mai puțin. Dacă a «ars», adică a depășit 21 de puncte, crupierul dublează toate mizele încă un joc.

În caz de egalitate, el restituie suma jucătorilor care au același număr de puncte ca el. În sfârșit, jucătorii care au un Blackjack «natural». (As + carte mare) primesc echivalentul a o dată și jumătate din miza lor.